Regulamin
stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 8 im. Jana Kawalca w
Rudzie Śląskiej
ZASADY
ORGANIZACJI OBIADÓW
- Szkoła zapewnia uczniom spożycie jednego posiłku w formie obiadu w stołówce szkolnej.
- Z obiadów w stołówce szkolnej mogą korzystać uczniowie i nauczyciele.
- Uczniowie są zapisywani na posiłki obiadowe po uiszczeniu należnej kwoty za dany miesiąc żywienia.
- Opłaty za dany miesiąc żywienia należy dokonać do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego dany miesiąc.
- Wpłat należy dokonywać u kierownika świetlicy, a w przypadku jego nieobecności u intendenta.
- Wychowawcy klas są zobowiązani do zgłoszenia kierownikowi świetlicy liczby dzieci, które będą korzystały w danym dniu z obiadów ze względu na wyjście lub wyjazd ze szkoły (wycieczka, wyjazd, kino itp.). W razie powrotu do godziny 14.00 wychowawcy również zgłaszają ten fakt u kierownika świetlicy.
- Obiady są wydawane dla:
- Klas I-IV na przerwie o godzinie 11.30 – 11.50
- Klas V-VI na przerwie o godzinie 12.35-12.50
- Rodzicie są proszeni o zgłoszenie nieobecności dziecka na obiedzie celem odliczenia. Pierwszy dzień zgłoszonej nieobecności nie będzie odliczony z powodu wcześniej przygotowanego posiłku. Nie zgłoszenie nieobecności dziecka jest równoznaczne z otrzymaniem zwrotu odpłatności za ten okres.
- Pojedynczy obiad należy zamówić u kierownika świetlicy dzień wcześniej.
- Kierownik świetlicy przekazuje informacje wychowawcom o dzieciach, które korzystają z obiadów w szkole.
ZASADY
KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ
- Za bezpieczeństwo osób przebywających w stołówce szkolnej odpowiada kierownik świetlicy.
- Posiłki wydawane są w godzinach:
11.30
– 11.50
12.35
– 12.50
- Podczas wydawania posiłków w stołówce mogą przebywać jedynie osoby spożywające posiłek i nauczyciele dyżurujący.
- Przed okienkiem, w którym wydawane są posiłki obowiązuje kolejka w jednym szeregu – pojedyncza.
- Podczas spożywania obiadu należy zachowywać się cicho i kulturalnie.
- Po spożyciu posiłku naczynia należy odnieść do okienka odbierania naczyń.
- Uczniowie mają obowiązek stosować się do poleceń wydawanych przez nauczycieli dyżurujących.
- Uczniowie mają obowiązek odnosić się z szacunkiem do nauczycieli dyżurujących, pracowników kuchni a także kolegów i koleżanek.
- Osoby spożywające posiłek przestrzegają zasad czystości i higieny osobistej.
- Regularne naruszanie zasad korzystania ze stołówki szkolnej przez ucznia spowoduje, że uczeń ten nie będzie mógł korzystać ze stołówki szkolnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz